Malzemeler:
- 7-8 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 200 gr kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1tatlı kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı tuz
Patateslerin kabukları bol su altında fırçalanarak,temizlenir.
- Patatesler,kabuklu olarak yarım saat yumuşayana kadar haşlanır.
- Çok yumuşayıp,parçalanmadan ocaktan alınır.
- Biraz soğuduktan sonra patateslerin üzerinden kapak kesilir.
- Patateslerin içi çay kaşığı yardımı ile etrafında ince bir kabuk patates kalacak şekilde oyulur.
- Patates içleri çatal ile ezilip,rendelenmiş kaşar peyniri,baharatlar ve yumurtanın sarıları eklenir.
- Yumurta akları,başka bir kapta bir tutam tuz ile beyazlaşana kadar,mikser ile çırpılır.
- Yumurta akları çok fazla karıştırılmadan ,patatesli karışıma eklenir.
- İçi oyulmuş patateslere bu karışım doldurulur.
- Patateslerin kabuğuna fırça ile zeytinyağı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,kabuklar çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp,rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek tekrar fırına konulur.
- Kaşar peyniri eriyip,kızarınca fırından alınır.
- Kaşar peyniri kuruyup,sertleşmeden sıcak olarak servis edilir.
No comments:
Post a Comment