Wednesday, February 22, 2012

Yaş Pasta







Canım arkadaşımın etkinliği için bu tarifim,aynı zamanda önümüzdeki ayın etkinliğin daveti için de bu tarif,arkadaşıma kolaylıklar diliyorum,katılan herkesin ellerine sağlık,bu birbirinden güzel tarifleri bizlerle paylaştıkları için kendi adıma ben de teşekkür ediyorum,benim etkinliğimde de beni yalnız bırakmazlarsa minnettar kalacağım.



MALZEMELER



3 yumurta



1 su bardağı şeker



1 su bardağı süt



1/2(yarım) su bardağı yağ



Aldığı kadar un



2-3 yemek kaşığı kakao



vanilya



kabartma tozu



KREMASI



1 pk puding



2-3 bardak süt



ARASINA



Pekmezli su,reçelli su,şekerli su ya da ballı sulardan herhangi bir tanesi



ÜSTÜNE



Hindistan cevizi



Fındık ceviz kırıkları



YAPILIŞI



Önce yumurta ve şeker çırpılarak köpürtülür,iki katına çıkıyor iyi karıştırılırsa,daha sonra diğer malzemeler sırasıyla eklenir.Yağlı kalıba dökülür,davul fırınlarda iki kat ölçü ve 3 yumurta tam geliyor.Verdiğim ölçü klasik yuvarlak tepsiler için,zaten zamanla tepsinizi ayarlıyorsunuz.Fırına verip çalıştırıyorsunuz.Kokusu gelmeye başladıktan sonra çok geçmeden pişiyor.Yaklaşık yarım saat ama fırınınıza göre pişme süresi değişebiliyor.



Pişince ıslak bez üstüne tezgaha çıkarıyorsunuz,her yerini bez ile buluşturuyorsunuz,bu kekinizin tepsiye yapışmasını önlüyor ve kolay çıkmasını sağlıyor.Aynı yöntemi poğaça,çörek ekmek ,kurabiye gibi tuzlularda da yapabilirsiniz.



Kek pişerken krama hazırlıyoruz.



Soğuyan keki ortadan ikiye kesiyoruz.Bir katını servis tepsisine alıyoruz.Arasına hazırladığınız karışımı dökerek ıslatıyorsunuz.Krema ekliyoruz.Islatılmış üst katı yerleştirip,krema ile kaplıyoruz.İstediğimiz malzemelerle süslüyoruz.



Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment