Köfteli Çorba – Malzemeler – İçindekiler
1 adet soğan2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
1 litre sıcak su
Yarım su bardağı erişte
Terbiyesi için
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Köftesi için:
150 gr çekilmiş et (kıyma)
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı un
Köfteli Çorba – Pişirme Talimatları – Hazırlanışı – Yapılışı
Tencereye yağı koyarak rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. 2 yemek kaşığı salça ekleyin ve 1 litre kaynar su ilave edin. Daha sonra köfteleri ilave edin. Köfteler 5-10 dakika kadar piştikten sonra içine erişte ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatın. Diğer tarafta çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için un, yoğurt ve yumurtayı güzelce çırpın ve çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi ekleyin. 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.
Servis etmeden önce tereyağlı naneli yağ kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment