Wednesday, February 22, 2012

Nişasta Helvası


Evinizde kalan yiyecekleri değerlendirmenin  bir çok yolu olduğunu unutmayın.  Artan yemekleri kullanarak hem yemek yapma süresini kısaltabilir hem de bütçenize az  çok katkıda bulunabilirsiniz.


Gerekli Malzemeler

Buğday nişastası (1 bardak)
Toz şeker (1 bardak)
Su (1 bardak, soğuk)
Margarin (4 çorba kaşığı)


HAZIRLANIŞI

Oval bir kaba 1 bardak buğday nişastası, 1 bardak toz şeker,1 bardak soğuk su koyun. Kabın içindeki tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırın.
Ocağa aldığınız bir tavanın içine 4 çorba kaşığı margarin koyun ve karıştırarak yağı eritin. Yağ iyice kızdıktan sonra hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve bir çırpma teliyle karıştırın. Yaklaşık 2 dakika boyunca orta ateşte kavurduğunuz tatlıdan çırpma telini, üzerindeki topakları tavaya aktararak çıkarın.
Büyükçe bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya devam edin. ilk dakikalarında tavanın dibine yapışan parçaları kazıyarak ve oluşan büyük topakları kaşıkla ezerek yaklaşık 20 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Bu sürenin sonunda iyice parçalanıp helva kıvamına gelen tatlınızın altını kapayıp, tezgaha alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan nişasta helvanızı servise hazır hale getirin.

No comments:

Post a Comment