Monday, February 27, 2012

İçli köfte













Living etc. Temmuz 2008
6 - 8 kişilik

Hazırlama süresi: 1.5 saat

Pişirme süresi: 45 dakika


  • 1 kg kıyma

  • 6 adet kuru soğan

  • 1 paket / 250 g margarin veya tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı pul biber

  • 3 ölçü bardak / 270 g ceviz içi

1/ Yağ eritilir, küçük doğranmış soğan, kıyma 15 dakika kavrulur. İri çekilmiş ceviz, tuz, bibr ve pul biber ilave edilir, 15 dakika daha, suyunu çekene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.

2/ Soğuduktan sonra, dış malzemesi hazır olana kadar buzlukta bekletilir, az dondurulur.

Dışı için:


  • 400 g yağsız dana kıyması

  • 1 adet yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı karabiber


  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber


  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan



  • ½ kg köftelik bulgur


1/ Tüm malzeme bir tepside 20 dakika kadar yoğurulur. Hamur kıvamına gelen malzemeden 1 beze şeklinde alınır ve elde yuvarlanarak içi oyulur.

2/ İçi oyulmuş hamura donmuş olan iç malzeme doldurularak içli köfteler hazırlanır. 

Pişirme metodu:

1/ Kaynayan suyun içine 2-3 tane limon tuzu atılır. İçli köfteler ilave edilir ve haşlanır. Köfteler suyun yüzeyine çıkıyor ise pişmiş demektir.

Veya

2/ İçli köfteler haşlanmadan kızgın yağda kızartılır.

No comments:

Post a Comment