malzeme:
2-3 kisilik
- 1 kase dondurulmus karides (buzluktan cikarip bir saat cözdürün)
- 2 olgun domates (ya da 1 yemek kasigi domates salcasi)
- 1 kücük havuc
- 1 dal kereviz
- 1-2 dal taze sogan
- 1 sivri biber (ben kirmizi kullandim)
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kekik
- 50 (yarim su bardagi ) rendelenmis kasar peyniri
yapilisi:
- Karidesleri hafifce yagladiginiz porsiyonluk firin kaplarina paylastirin.
- Taze sogan, biber ve kereviz sapini ince kiyin. Havucu soyup rendeleyin. Domatesi incecik kiyin.
- Firininizi 200 derecede isitin.
- Orta boy bir tavada orta ateste isittiginiz zeytinyaginda domates haric diger sebzeleri 2-3 dakika karistirarak kavurun, domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Yarim su bardagi sicak su ekleyip sosu kaynatin, 1-2 dakika pisirip ocaktan alin. Sosu karideslerin üzerlerine paylastirin.
- Kasar peynirini de üzerlerine ekleyerek önceden isitilmis firinda 15 dakika civarinda pisirip hemen servis edin.
No comments:
Post a Comment