Monday, August 6, 2012

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi



Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır ?

Vişneli Ekmek Tatlısı Mutfak: Türk Mutfağı.

Vişneli Ekmek Tatlısı Yapım Zorluğu: Kolay

Vişneli Ekmek Tatlısı Gerekli Malzemeler;

1 paket dondurulmuş vişne

1/4 limonun suyu

750 gr toz şeker

2 bardak su

3 ekmek

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi;

Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin. Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın. Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin.Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin. Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin. Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun. Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Vişneli Ekmek Tatlısı No: 195

No comments:

Post a Comment