Thursday, August 30, 2012

TOYGA AŞI TARİFİ




 Toyga aşı tarifi


Malzemeler:


600 gram yoğurt




1 demet taze nane

Yarım su bardağı aşurelik buğday

Yarım su bardağı beyaz nohut

2 su bardağı soğuk su

Tuz

Üzerine:

2 dal nane

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Toyga aşı Yapılışı

BUĞDAY ve nohudu ayrı ayrı kaplara alın. Üzerlerine ılık su ekleyip 12 saat boyunca bekletin. Daha sonra yine ayrı kaplarda bol suda haşlayın. Sularını süzüp soğumaya bırakın. Yoğurt ve suyu geniş bir kapta karıştırıp tuz ekleyin. Naneyi ince kıyıp yoğurtlu karışıma katın. Haşlanmış buğday ve nohudu da ilave edip, ezmeden karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Üzeri için nane yapraklarını çok ince kıyıp zeytinyağı ile karıştırın. Kaselere aldığınız çorbaların üzerini bu karışımla süsleyerek servis yapın.







No comments:

Post a Comment