Toyga aşı tarifi
Malzemeler:
600 gram yoğurt
1 demet taze nane
Yarım su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı beyaz nohut
2 su bardağı soğuk su
Tuz
Üzerine:
2 dal nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Toyga aşı Yapılışı
BUĞDAY ve nohudu ayrı ayrı kaplara alın. Üzerlerine ılık su ekleyip 12 saat boyunca bekletin. Daha sonra yine ayrı kaplarda bol suda haşlayın. Sularını süzüp soğumaya bırakın. Yoğurt ve suyu geniş bir kapta karıştırıp tuz ekleyin. Naneyi ince kıyıp yoğurtlu karışıma katın. Haşlanmış buğday ve nohudu da ilave edip, ezmeden karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Üzeri için nane yapraklarını çok ince kıyıp zeytinyağı ile karıştırın. Kaselere aldığınız çorbaların üzerini bu karışımla süsleyerek servis yapın.
No comments:
Post a Comment