Thursday, August 2, 2012

Çikolatalı Sufle Tarifi

Çikolatalı sufle yapmanın püf noktalarına dikkat ederseniz, oldukça lezzetli sufleleriniz olur. Örneğin yumurtanın beyazını ayrı kabın içinde köpürecek şekilde mikserle çırpın. Fırının ısısını 210 dereceden aşağı tutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı sufle malzemeleri
  • 40 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gram çikolata
  • 1 tane yumurtanın sadece beyazı

Sufle kaplarınızı erittiğiniz tere yağ ile yağlayın ve üzerine toz şeker serpin.

Geniş bir tencerenin içine 40 gram tereyağını eritin ve içine unu koyup  karıştırın. Köpük köpük olunca içine sütü dökün ve ocağa tencereyi koyup karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında tencereyi ocaktan alın ve içine kırılmış çikolataları döküp karıştırmaya başalyın. Karıştırarak erittiğiniz çikolataların ardından içine yumurtanın sarısını dökün ve karıştırın. Yumurtanın beyazını ayrı bir kabın içinde mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından çikoaltalı karışımın içine dökün ve hepsini birlikte karıştırın. Ardından yağlanmış sufle kalıplarına çikoaltalı sufle harcındna dökün ve 210 derecleik fırını 5 dakika ısıtıp, çikolatalı sufleleri fırına sürün ve 15-20 dakika boyunca fırında pişirin. Fırından çıkan suflelerin üzerine dilerseniz pudra şekeri veya sıvı krema dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kategori Oktay Usta Tatlı Tarifleri | Yorum Yazın

Etiket çikolata, çikolatalı sufle, çikolatalı sufle nasıl yapılır, çikolatalı sufle püf noktaları, çikolatalı sufle tarifi, lezzetli sufle tarifi, oktay usta, oktay usta çikolatalı sufle tarifi, Yemek Tarifleri

Yorumlar

No comments:

Post a Comment